Otsonihoidot

Hoitola Kaarina Krogerus on erikoistunut otsoniterapian alla oleviin hoitomuotoihin kuten autohemoterapia, otsoni-infuusiot, otsoni-injektiot sekä otsoni suolihuuhtelu.

Autohemoterapia

Autohemoterapiahoidossa otsonikaasua käytetään veren rikastamiseksi. Autohemoterapialla parannetaan veren punasolujen hapenkuljetuskykyä ja näin tehostetaan soluhengitystä - elimistö saa lisää energiaa ja parantaa elimistön luonnollista immunipuolustusta. Esimerkiksi tulehdusta edistävien sytokiinien määrän on havaittu laskevan, ja toisaalta interferonien ym. ”parantavien” sytokiinien määrä usein nousee.Säännöllisesti toistettu minimaalinen otsonialtistus lisää antioksidanttien aktiivisuuden jopa moninkertaiseksi. Tämä näkyy varsinkin entsymaattisten antioksidanttien, eli superoksididismutaasin (SOD) ja katalaasin määrien kasvussa. Näin syntyneet antioksidantit suojaavat soluja vaurioilta ja ennenaikaiselta vanhenemiselta. Hoitola Kaarina Krogerus on Suomen ensimmäinen otsoniterapiaklinikka jossa annetaan autohemoterapiahoitoa.

Laaja autohemoterapia

Tässä menetelmässä asiakkaalta otetaan noin 100–250 ml verta, otsonoidaan se ja infusoidaan hitaasti takaisin laskimoon. Vaikka happi/otsoniseos liukenee heikosti vesiliuokseen, altistamalla veri suoraan otsonille, saadaan vaikutuksia tehostettua. Otsoni reagoi veren kanssa välittömästi synnyttäen eri yhdisteitä, jotka aiheuttavat terapeuttiset vaikutukset. Näin ollen jopa 500 ml happi/otsoniseoksesta saadaan kaikki otsoni reagoimaan veren kanssa. Menetelmä on tehokas ja kaikkein eniten tutkittu systeeminenotsonihoitomuoto.

Otsoni-infuusiohoito

Tässä menetelmässä asiakkaalle infusoidaan otsonoitua keittosuolaliuosta kanyylin avulla. Menetelmänä otsoni-infuusio on yksinkertaisempi kuin laaja autohemoterapia.

Suppea autohemoterapia

Tässä menetelmässä asiakkaalta otetaan pieni määrä (yleensä 5-10 ml) verta, otsonoidaan se ja injektoidaan takaisin lihakseen injektiona, yleensä pakaraan. Lisäksi otsoni-injektiot tulehtuneelle alueelle kasvoille. Tämä hoitomuoto soveltuu hyvin aknen ja ruusufinnin hoitoihin.  

Otsoni-injektiot

Otsonikaasua voi suoraan injektoida esim. lihakseen, niveleen, ihon alle tai jopa kasvaimeen. Tällöin otsonin määrä on varsin alhainen (5-10 ml). menetelmiä käytetään lähinnä paikallisiin oireisiin. Tyypillisiä ongelmakohtia ovat nivelet, joihin injektiot suorittaa lääkäri. Lihas- ja ihonalaisinjektioita tekevät hoitajat. Nämä hoitomuodot ovat erityisen suosittuja erilaisissa kosmeettisissa sovellutuksissa, kuten selluliitin hoidossa ja kasvojen hoidossa.

Otsoni-suolihuuhtelu

Tavallisen suolihuuhtelun tehostamiseksi Hoitola Kaarina Krogerus tarjoaa hoitomuotona myös suolihuuhtelua jossa käyteään otsonikaasua. Suolihuuhtelu otsonin avulla on hyvä vaihtoehto suonensisäisille hoidoille. Käytetään mm. Crohnin taudin, colitis ulcerosan sekä kroonisten sairauksien tukihoitona.

Varsinaisessa suolihuuhtelussa paksusuoli huuhdellaan vedellä puhtaaksi. Tämän jälkeen sinne johdetaan happi/otsoniseosta. Aina koko paksusuolen huuhtominen ei ole välttämätöntä. Yksinkertaisimmillaan otsoni voidaan puristaa peräsuoleen muovisesta pussista katetrin avulla. Yleensä potilaille kuitenkin pyritään tekemään täydellinen puhdistus ennen suolen otsonointia.

 

Lue lisää ...

Kehon analysointiin uutta Hoitolassa

Hoitolassa on nyt uusi koko kehon hyvinvoinnin analysaattori, jolla selvitetään nopeasti esim. vitamiinien ja aminohappojen puutostilat ja kartoitetaan elimistön kokonaisvaltainen tila. Tämä tutkimus on erinomainen pohja kokonaisvaltaiselle ravintoneuvonnalle. Kysy lisää.

Hoitolan tarina

  • Julkaistu kategoriassa
  • Luettu: 381 kertaa

Hoitola Kaarina Krogerus perustettiin vuonna 1999 Jyväskylässä. Sairaanhoitajan koulutukseni sekä sairaalaympäristössä toimiminen innostivat oman yrityksen pariin. Näin sairaalan työympäristössä uusien hoitomuotojen potentiaalin ja havaitsin hoitojen tehokkuuden yksilön terveyden edistämisessä sekä erilaisten sairauksien ennaltaehkäisyssä. Ensimmäiset Hoitola Kaarina Krogeruksen palvelut keskittyivät lymfaterapiaan, suolihuuhteluun ja kokonaisvaltaiseen suoliston hoitoon ja hyvinvointiin. Asiakkaiden terveysongelmia ratkoessani luonnollisesti mukaan tulivat lisäkouluttautuminen sekä luontaishoitojen, ravitsemuksen että jalkojenhoidon kautta. Vuonna 2006 aloitin yhteistyön Suomen Otsoniterapian kanssa, jolloin Hoitolan hoitovalikoima laajentui myös otsoniterapian eri muotoihin. Suolistovaivojen syiden selvittämiseen Hoitola Kaarina Krogerus käyttää myös edistysellistä GastroPanel -mahalaukun terveystestiä. Luontaishoitokoulutusten mukana Hoitolaan saapuivat myöhemmin myös erilaiset hierontatekniikat ja hemmotteluhoidot.

 

Hoitola Kaarina Krogerus

Hoitola Kaarina Krogerus on kokonaisvaltainen terveyteen ja hyvinvointiin erikoistunut hoitola, josta saat yksilöllistä ja asiantuntevaa hoitoa sekä itsehoito-ohjeita. Teen työtä sydämelläni, kuuntelen ja etsin yhdessä asiakkaan kanssa hänen hyvinvointiaan parhaiten tukevat vaihtoehdot. Pitkäaikainen kokemus ja jatkuva uuden opiskelu sekä tehokkaat hoidot antavat asiakkailleni parhaimmat tulokset.

Lue lisää ...

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook